ΙΩΝΑΣ ΣΤΡΟΥΜΣΑΣ
Ιωνάς Στρούμσας
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είχε γονείς τους Δαυίδ Στρούμσα και Λουκία Σαρφατή. Είναι παντρεμένος με την Ιουλία Αλιχανίδου και έχουν μία κόρη, τη Λουκία. Ο παππούς του Ιωνάς ήταν διακεκριμένη προσωπικότητα στην περιοχή της Βέροιας και είχε ασχοληθεί κυρίως με το εμπόριο και τις τραπεζικές εργασίες.

Από το 1936 έως το 1940 φοίτησε στο δημοτικό των Εκπαιδευτηρίων Βαλαγιάννη και έπειτα κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μετακόμισε στην περιοχή της Συκιάς στη Βέροια όπου συνέχισε την φοίτησή του και αργότερα στο 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης. Η οξυδέρκειά του ήταν ένας από τους λόγους που τιμήθηκε πολύ νωρίς για τις επιδόσεις του, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση. Το 1948 δίνει εξετάσεις και εισάγεται στη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών απ' όπου αποφοιτά το 1953. Στα δύο χρόνια που μεσολαβούν μέχρι να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία εργάζεται σε φαρμακείο και σύντομα γίνεται Βοηθός. Μέσα σε διάστημα 3 μηνών αναλαμβάνει ως υπεύθυνος φαρμακοποιός.

Κατά τη διάρκεια των ετών 1955-1958 υπηρετεί στο στρατό ξηράς στα Ιωάννινα όπου του αναθέτουν την αποθήκη υγειονομικού υλικού επιστρατεύσεως. Μέσα στους 34 μήνες της στρατιωτικής του θητείας η γνώση που αποκόμισε στους τομείς οργάνωσης και διαχείρισης οικονομικών και αποθήκης ήταν το καθοριστικό σημείο της μετέπειτα πορείας του. Επιστρέφοντας το 1958 από τη στρατιωτική του θητεία αγοράζει άδεια φαρμακαποθήκης και το 1959 ιδρύει τη δική του επιχείρηση. Έκτοτε ασχολείται με την εμπορία φαρμάκων.

Παρά το σκληρό ανταγωνισμό και τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε κατόρθωσε να εδραιωθεί στο χώρο του φαρμάκου και σήμερα έχοντας αξιοποιήσει όλα τα σύγχρονα εργαλεία της τεχνολογίας ως προς την λειτουργία logistic center φαρμακευτικών προϊόντων, κατέκτησε κορυφαία θέση μεταξύ των ομοειδών επιχειρήσεων του χώρου. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Ακινήτων της Ισραηλητικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης για περισσότερα από 25 χρόνια. Έχει τιμηθεί 2 φορές από τον Πανελλήνιο Φαρμακεμπορικό Σύλλογο και έχει εδραιώσει συνεργασίες με Πολυεθνικές Εταιρείες. Είναι μέλος του Εμπορικού, Βιομηχανικού και Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος επί 23 χρόνια του Πανελλήνιου Φαρμακεμπορικού Συλλόγου καθώς και μέλος του Δ.Σ και αντιπρόεδρος της Ένωσης Φαρμακεμπόρων Ελλάδος ΕΝΦΑΡΕΛ ΑΕ για περισσότερα από 5 χρόνια.
Αρχική | Προφίλ | Ανθρώπινο Δυναμικό | Οικονομικά Στοιχεία | Εγκαταστάσεις | Πρόσβαση | Επικοινωνία | English